Filmes enteriőrök - Az Éhezők viadala
2015. november 20. írta: BorókaOtthonbolt1

Filmes enteriőrök - Az Éhezők viadala

swanhousereal1.jpg

A héten mutatták be Az Éhezők Viadala utolsó részét a hazai mozik. A filmről se jót, se rosszat nem tudok és nem is szeretnék írni, mert egyrészt még nem láttam, másrészt már biztosan megtették helyettem az erre hivatott kritikusok és bloggerek.

A mélyreható filmelemzés helyett beszéljünk inkább a filmben szereplő enteriőrökről, illetve ezen belül is egy házról, melynek belső tereit csak kis mértékben kellett a film igényeihez és a díszlettervező elképzeléseihez igazítani.

Ez a ház az amerikai Georgia állam fővárosában, Atlantában található, 1928-ban épült Edward Inman textilkereskedő vállalkozó és családja számára, Philip Trammel Shutze tervei alapján. Neve is van: Hattyú-ház, azaz Swan House.

Edward, a családfő 1931-es halála után a család még 1965-ig lakott az épületben, azóta pedig az Atlantai Történeti Központ vette át a kezelését, valamint 2004-ben teljes körűen felújította, összesen mintegy 5,5 millió amerikai dollárt ráköltve a külső és belső munkálatokra, a berendezésre, valamint a kertre.

A ház ma is látható enteriőrjei nem kizárólag az Inman család tárgyait tartalmazzák, ide került Shutze, az építész gyűjteménye is, amely értékes és szép porcelánok, ezüsttárgyak, bútorok, szőnyegek és festmények hozzáértő szemmel válogatott egysége volt már eleve.

Az alábbi fotók magukért beszélnek, nem véletlenül választotta forgatási helyszínnek az épületet és kertjét Az Éhezők Viadala rendezője és a produceri gárda.

Ínyenceknek betűztem a végére két alaprajzot is... ;)

A házról még több adatot itt olvashattok, az építész munkásságáról pedig itt. A képeket a hankmillerteam.com oldalon leltem, köszönet értük.

Azért aki látta a filmet, kommenteljen bátran. Mi tetszett, mi nem, és vajon más is nézi-e árgus szemekkel a filmekben a hátterül szolgáló díszleteket és valós helyszíneket, vagy csak én vagyok ilyen megszállott? :)

swanhousereal2.jpg

swanhousereal3.jpg

swanhousereal4.jpg

swanhousereal5.jpg

swanhousereal6.jpg

swanhousereal7.jpg

swanhousereal8.jpg

swanhousereal9.jpg

swanhousereal10.jpg

swanhousereal11.jpg

swanhousereal12.jpg

swanhousereal13.jpg

swanhousereal14.jpg

swanhousereal15.jpg

swanhousereal16.jpg

swanhousereal17.jpg

swanhousereal18.jpg

alaprajz.jpg

alaprajz2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://borokaotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr878093150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása