budaivartura1.JPG

Vannak emberek, akiknek van munkájuk és vannak akiknek van hobbijuk is. A legszerencsésebbek talán mégis azok, akiknek a hobbijuk egyben a munkájuk is, és szívvel-lélekkel végzik azt nap mint nap, szűnni nem akaró lelkesedéssel és hittel a felmerülő akadályok ellenére is.

Régóta figyelemmel kísérem a Falanszter blogot és az Urbface.hu oldalt elsősorban az érdeklődésemhez oly' közel álló tartalmuk miatt, igazán bele sem gondolva, hogy mekkora munka áll mögöttük. Ez az a munka, ami az előbb említett hit és lelkesedés nélkül nem lehetne ennyire alapos és sokrétű.

Apák napjára

2016.06.19. 13:34

apaesgyerek.jpg

Egy gyerek életében mindkét szülő szerepe sorsdöntő fontosságú, ez nem kétséges. Miért van az, hogy mégis az anyáknak van régóta „saját” napja? (Bár zárójelben itt jegyezném meg, hogy sosem értettem, hogy miért szükséges kinevezni egy-egy napot arra, hogy valamire vagy valakire emlékeztessük magunkat...) Az apák napja csak nem olyan rég került be a köztudatba, és egyáltalán nem mondhatjuk, hogy elterjedt volna, de az biztos, hogy több naptár szerint is éppen mára esik.

Egy szép üzenet...

2016.06.15. 11:34

borokaregi1.jpg

Amikor több mint 6 éve belevágtam a boltolásba, senki nem tudta, hogy mi lesz ebből az egészből. Legtöbben kételkedtek, és nem értették, hogy honnan a lelkesedés, az erő és a tettvágy bennem. Magam sem tudtam biztosan, hogy feleségként és két leánygyermek édesanyjaként hogyan fogom tudni a vállalkozói létet összeegyeztetni a családdal, hogyan fogom tudni megteremteni a harmóniát életem minden területén, és hogyan fogom továbbvinni a lelkesedést és a kitartást arra az időszakra, amikor már nem az újdonság varázsa lesz a fő vonzereje a cégemnek és az általunk képviselt értékeknek.

vespalepcsovel.jpg

Ha egy nemzetről pár szóval kell kifejeznem, hogy számomra mit jelent, akkor az olaszokról nekem a design és a családi vállalkozások generációkon átívelő jó példája jut eszembe.

Legyen az akár ruházat, ékszer, napszemüveg, lakberendezési tárgy, konyhai gép, autó vagy akár – ahogy jelen esetben is – valamilyen más jármű, az olasz stílusérzék minden mástól jól megkülönböztethetővé teszi számomra az adott tárgyat. Megkülönböztethetővé és különlegessé, szerethetővé és emberivé.

Ilyen tárgy a Piaggio gyár Vespa néven ismertté, és mára egyenesen ikonikussá vált robogója is. Ma éppen hetven éve annak, hogy az olasz Ipari és Kereskedelmi Minisztérium firenzei székhelyén bejegyezték a két éven át fejlesztett új típusú robogó szabadalmát, amely aztán a kisebb kezdeti nehézségek után elindult világhódító útjára.

tojasfestes6.jpg

A tavalyi tetovált tojások sikerén felbuzdulva megint last minute tojásdekorálásra adtam a fejemet...

A képen szereplő eredmények nem 100 százalékosak, de körültekintőbb és alaposabb előkészítéssel sokkal szebb végeredményt kaphattok ennél.