A Brit Birodalom 60 éve, avagy amikor az állandóság gyönyörködtet
2012. június 02. írta: BorókaOtthonbolt1

A Brit Birodalom 60 éve, avagy amikor az állandóság gyönyörködtet

4 napos, munkaszüneti napokkal meghosszabbított hétvégével (is) ünneplik a brit alattvalók II. Erzsébet gyémántjubileumát. (A hölgyet 60 éve koronázták brit uralkodóvá.) Az esemény apropóján végre elővehetem a kedvenc "színháromságomat", a kék-fehér-pirosat. A brit nemzeti lobogót, és annak változatos megjelenési helyeit mindig csodálattal vegyített irigységgel szemlélem.

Tudom, hogy nálunk mások a hagyományok, és az utóbbi évtizedek politikalovagjai sokszor nem vállalható mögöttes tartalmakat kapcsoltak a MI nemzeti lobogónkhoz, de néha eljátszom a gondolattal, hogy vajon lehetne-e sok-sok olyan magyar otthon, ahol a piros-fehér-zöld színek hasonlóan jelen lehetnének (és még jól is mutatnának), mint a briteknél az ő Union Jack-jük?

A brit zászló kialakulásáról és nevének eredetéről itt olvashattok, további látványos dekorációs megoldásokat és változatokat brit lobogóra pedig például itt találtok.

No, akkor valakinek egy nemzeti színű zászlófűzért a kapuja fölé? :) Mármint magyarul, és piros-fehér-zöldben...

A bejegyzés trackback címe:

https://borokaotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr644561965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása