Kedvenc színem a a rózsakvarc és a halványkék, avagy pénteki színes válogatás 6.
2016. március 04. írta: BorókaOtthonbolt1

Kedvenc színem a a rózsakvarc és a halványkék, avagy pénteki színes válogatás 6.

eg.jpg

Az idei év színeit még tavaly decemberben kiválasztották, épp itt az ideje, hogy most én is megfogalmazzak róluk pár gondolatot.

Az eddigi gyakorlat szerint mindig egy színt választottak az év színének, most először történt meg, hogy két színre esett a választás.

Ez az a választás, melyben a Pantone cég minden évben meghatározza az „év színét”, amelyet valamelyik európai fővárosban, egy kétnapos, zárt ajtók mögött zajló megbeszélés során választ ki színkeveréssel foglalkozó szakemberek egy csoportja. Figyelembe veszik az adott évre jellemző kulturális, filmes, művészeti hatásokat, a gazdasági helyzetet, a szabadidő eltöltésének legkedveltebb módjait, az utazási célpontokat, a vásárlási szokásokat, a ruha- és ékszerdivatot, az autók világát, de a politikát is. Az így kijelölt szín azután megjelenik a cég kereskedelmi tevékenységében, felhasználják különböző termékek csomagolásához és visszaköszön a divatban is.

Talán a koraesti égbolt ihlette meg a szakembereket, amikor így döntöttek, de nekem a rózsakvarc és a halványkék színpár első ránézésre azt juttatta eszembe, hogy ezek egy babaszoba színei lehetnek inkább, mint bármilyen „felnőtt” enteriőrre, ruhára, hangulatra ráilleszthető színek. Ráadásul olyan, mintha nem tudnánk előre, hogy kisfiú vagy kislány lesz a baba, azért kellett egy rózsaszín és egy kék árnyalat is.

A kezdeti ellenérzésem oldására belevetettem magam a képkeresésbe, és egészen jó válogatást sikerült végül összeállítanom a 13-1520 és a 15-3919 számjelű színeket alapul véve.

A pasztell színek ilyen mértékű tobzódása valószínűleg inkább a hölgyek szemének/szívének lesz kedves. Nehezen tudom elképzelni, hogy ezeket a hangulatokat és (szín)összeállításokat a férfiak is el tudják képzelni a térben, ahol élnek. Persze nem csak fodros függönyök, virágok és tüllök léteznek ezekben a színekben, de még a letisztultabb formavilágú tárgyak is kapnak valami lágyan légies, nőies kecsességet ilyen árnyalatokban, ezért inkább hölgyeknek ajánlom a használatukat, akár szürkével, törtfehérrel, bátrabbaknak sötétebb tónusokkal kiegészítve.

Inspirációnak pedig íme a 2016-os év színei képekben.

pantone-2016-546.jpg

rozsakvarc3.jpg

rozsakvarc5.jpg

kek2.jpg

rozsakvarc1.jpg

kek1.jpg

rozsakvarc4.jpg

ruha.jpg

Korábbi színes bejegyzéseket itt találsz:

A marsala

A szürke

A piros

A királykék

A fekete-fehér

A bejegyzés trackback címe:

https://borokaotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr408443986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása