Kedvenc tárgyam és ami róla eszembe jut - A zenélő körhinta
2011. november 05. írta: BorókaOtthonbolt1

Kedvenc tárgyam és ami róla eszembe jut - A zenélő körhinta

Van ez a zenélő körhinta a lányom szobájában... Olyan csúnya, hogy már szép, szokták mondani a hasonló dolgokra. Amikor nem tudjuk eldönteni, hogy valami egyszerűen giccses, vagy már túlmegy a jó ízlés végső határán is.

Jogos a kérdés, hogy akkor hogy került ez a tárgy hozzánk, és még inkább a kedvenc tárgyam rovatba...

Hát kérem, az úgy volt, hogy a körhintákat mindig is nagyon szerettük. Aztán úgy lett, hogy mivel a képen szereplő példány még egy kellemes dallamot is játszik és a pénzben kifejezett értéke még befogadható volt a lánykám édesapja számára is, megvettük. Ennek immáron több éve, és a gyermek azóta is a zenélő körhinta csilingelésére alszik el. Illetve a körhinta felhúzása az esti szertartások szerves részévé vált. Hát ezért...

Nektek van hasonló kötődésetek egy (vagy több) tárgyhoz? Ne szégyellje senki, ossza meg velünk! Ha szeretnétek, küldjetek képet (info@borokaotthonbolt.hu), és kiteszem a blogra.

Igazi, működő körhinta Dijonban, Franciaországban:

Burgundia 2011_06 093.jpg

Beauneban, Franciaországban:

Burgundia 2011_06 306.jpg

Ilyet sikerült találnom a Clayre&Eef cég kínálatában, amit remélhetőleg nemsokára a boltban is megtalálhattok:

6mb0002.jpg

Még egy, másik színben:

6mb0003.jpg

 A Játék anno bolt kínálatában pedig ilyenekre leltem:

játékanno1.jpg játékanno2.jpg

És egy bónusz a végére: a Budapesti Vidámparkban található 105 éves körhinta, melynek múltjáról és jelenéről több információt találtok itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://borokaotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr33357331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása