Country Home Style stílus a Borókában
2019. január 30. írta: BorókaOtthonbolt1

Country Home Style stílus a Borókában

azaz a Vidéki Otthon stílus hangulatos megteremtése

Az angol country szó vidéket jelent, tehát a country stílus alatt a lakberendezésben is a vidéki stílus értendő.

A country lakberendezési stílus sokak kedvence lehet, hisz bár egy kicsit a múltba tekint, mégis nagyon otthonos és akár modern darabokkal is ötvözhetjük.

A stílusra a rusztikus báj és a régi idők eleganciája jellemző.  A lényeg a kényelem és a hagyományok őrzése illetve újjá élesztése. Sok fajtája van, területenként változó hagyományos jellemzőkkel. A legnagyobb hatást az angol és a francia vidéki stílus gyakorolta a világszerte kedvelt és elterjedt country stílusra.

modern-farmhouse-fokep.jpg

A stílus jellegzetességei:

  • Kedveli a kontrasztokat, pld. a durva felületű tárgyakat, természetes alapanyagú puha és vidám,élénk színű textilekkel egyensúlyozhatjuk ki.
  • Anyaghasználatára a természetes anyagok alkalmazása jellemző, fa, kő, tégla, rattan,szalma.
  • Akár gazdag mintázatú tapétákat,szőnyegeket,textileket vagy pazar mintázatú falburkolatokat is használhatunk
  • A bútorok fából készülnek, gyakran faragottak, cirádásak és sokszor festett felületűek, akár antikolt festést is eszközölhetünk
  • A kanapé és fotelek jól párnázottak, kényelmesek
  • Sok extra kiegészítőt illetve dekorációt használjunk (gyertyák, képek, lámpások)
  • Az alap színek a fehér, bézs, homokszín, földszínek legyenek
  • A motívumokra a kockák és virágok jellemzőek.

A country stílusú lakás középpontjában a méretes konyha áll, melyet a mindennapi használati tárgyakkal, lábasokkal, kerámiákkal díszítenek. Gyakori a téglából vagy betonból épített konyhapult vagy háttér. A fiókokat kosarak helyettesítik. A bádogvödör, csatos üvegek esetleg egy boros hordó nemcsak dekorációs kiegészítőt jelenthet, hanem használati tárgyként is beilleszthetjük életünkbe. A lényeg az egyszerűség és praktikusság. A természethez közelálló stílusról van szó, ezért kedveli az eredeti állapotukban meghagyott illetve az újrahasznosított anyagokat, nyersfát, követ, fonott kosarat, állatbőröket, gyapjút, szőtteseket.

Miért is ilyen közkedvelt szerte a világon?

Mert kényelmes, otthonosan hívogató , nyugalmat áraszt, egyszerre hagyományos és modern kori. Könnyedén lehet bele integrálni a személyes tárgyainkat, emlékeinket. Igazi menedék a rohanó városi életforma mellett, ahová egyszerűen csak jó hazamenni.

Lássunk egy pár nappalit, hogy hogy is kell ezt elképzelni:

nappali.png

nappali.jpeg

nappali.jpg

nappali_-jo.jpg

nappali_2.jpg

nappali_3.jpg

nappali_5.jpg

nappali_6.jpg

nappali_7.jpg

nappali_8.jpg

De a színes textilek, tapéták és szőnyegek is ide tartoznak a még vidékiesebb hatás kedvéért, ime néhány példa:

 

Konyhák, akár fehér akár színes bútorok, de egy közös bennük, a természetes alapanyagok, a fa,kő,kerámia, fémek vagy öntöttvas használata:

feher-konyha.jpg

feher_konyha_betonnal.jpg

konyha.jpg

rusztikus_etkezo.jpg

szines-fa-etkezo.jpg

termeszetes_anyagok_konyha.jpg

Sikerült beszerezned pár szép, klasszikus konyhai eszközt? Akkor ne rejtsd el őket, hagyd, hogy a konyha vagy a folyosó díszei legyenek a nyitott fali vagy álló polcokon. Külön érdekesség, hogy a mai, egyszerű és olcsó polcokat is azzal lehet egyedivé és "régiessé" varázsolni, hogy lecseréljük a modern polctartó konzolokat egy-egy egyedi motívumos konzolra, filléres trükkök, mégis hatalmas a különbség. ;-)

A konzolok, amire gondolok, és amelyek beszerezhetőek nálam a webshopban :-)

 

Ráadásként a kiegészítők és dekorációk fontosságára szeretném felhívni a figyelmet, amellyel tulajdonképpen megteremtjük ezt a stílust : :-)

Webshopomban RENGETEG kiegészítőt, dekorációt és használati tárgyat is találtok, amelyek ebbe a stílusba is tökéletesen beleillenek: WWW.BOROKAOTTHONBOLT.HU

További jó böngészést és szép napot Mindenkinek! ;-)

farmaz-dekor_1.jpg

farmhaz-dekor_1.jpg

farmhouse-decor-on-a-budget-featured-image_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://borokaotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr9514598808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása