Régiből újat - konyhai tálalószekrényből boltberendezés
2012. február 25. írta: BorókaOtthonbolt1

Régiből újat - konyhai tálalószekrényből boltberendezés

A dolog úgy kezdődött, hogy új boltba költözünk, ami jóval nagyobb lesz, mint a mostani, ezért szükségünk van még több olyan berendezési tárgyra, ami egyben pakolófelületként is tud funkcionálni.

Egyedit, szépet és stílusosat szerettünk volna... Mit lehet tenni? Irány a Vatera vagy egy használtcikk piac.

A képeken a megvásárolt két fehér romhalmaz szekrény látható, előtte és felújítás közbeni állapotban.

A végkifejlet is közeleg, de azért még sok a munka velük. Addig is jöjjön néhány kép a több réteg festék leszedése utáni állapotokról, valamint érvek és ellenérvek, amiket nem árt figyelembe venni, mielőtt vállalkoztok egy hasonló felújításra.

ÉRV: A régi bútorok fából készültek, nem faforgácsból préselt lemezből.

ELLENÉRV: A régi bútoroknál nagy eséllyel számolnunk kell a korhadást előidéző gombák és a kis járatokkal nagy károkat okozó szúfélék jelenlétével. Mielőtt licitálni kezdünk valamely beleszeretős darabba, mindenképp kérdezzünk rá a tárolás körülményeire és az esetleges károsodások külső, látható nyomaira.

ÉRV: Jó áron juthatunk hozzá különleges darabokhoz.

ELLENÉRV: A végső árba nem árt beleszámolni a felújításhoz szükséges összes kelléket (kromofág, hőlégfúvó, csiszológép, fatapasz, spakli, lazúr, pác, lakk, üveg és fa pótlások, stb. stb.) és az időt, amit a munkálatok igényelnek.

ÉRV: A bútor kialakításába teljes mértékben belevihetjük a saját elképzeléseinket és fantáziánkat.

ELLENÉRV: A munka során sok olyan nehezítő körülmény merülhet fel, ami a nem elég kitartó bútorfelújítókat a projekt feladására késztetheti.

ÉRV: Mindenképp érdemes a régi értékek megmentésével foglalkozni. A ma elkészülő bútoroknál nagyon ritkán lelhető fel az a fajta gondosság, ami a régieknek sajátja, hozzátéve az árak alakulását, amint az ember egy mívesebb darabot szeretne elkészíttetni manapság...

ELLENÉRV: Nem minden enteriőrbe és életstílusba illeszthetők be a régi, nagyméretű,  masszív bútorok. Mielőtt megveszel valamit, gondold át, hogy biztosan illik-e a már meglévő berendezéshez. A régi bútorok nehezebben mozgathatók, és legtöbbször nem szerelhetők szét lapokra a költözéskor...

ÉRV: A "hozzávalók" felkutatása közben nagyon klassz inspirációkat is találhatunk a későbbi munkákhoz.

ELLENÉRV: A kutatás arra is ráébreszthet, hogy mennyi minden hiányzik a hazai kínálatból egy jó kis bútorfelújításhoz.

Na, de sebaj. Azon dolgozunk mi is, hogy ez ne így legyen. A fiókgombokat és bútorfogantyúkat legalább már tudjuk, hogy honnan szerezzük be. :)

Hasonlóan jó (és kitartó) munkát mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://borokaotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr134193144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása