Britmánia az asztalon...
2012. július 26. írta: BorókaOtthonbolt1

Britmánia az asztalon...

asztalka1.JPG

Biztosan láttatok már neves designüzletek kínálatában méregdrága brit zászlós bútorokat. Lehet, hogy az is megfordult a fejetekben, hogy hasonlót el lehet készíteni házilag. Most erre bíztatok mindenkit én is.

A gondozásunkban elkészült darab történetesen egy asztal, de a zászlót a mellékelt beméretezett rajz alapján egy fiókos komód vagy egy szekrény elejére is fel lehet szerkeszteni.

Festékek terén ennél a projektnél maradtunk a jól bevált Trilaknál, de ha hosszú távra terveztek, és szeretnétek csodaszép árnyalatokat, ajánlom figyelmetekbe a Farrow & Ball festékeket, amiket végre itthon is meg lehet vásárolni, a FAB Color Hungary Kft. boltjában.

Az elkészült asztalkánkat viszontláthatjátok még az Otthon Magazin 2012 augusztusi számában, egy kicsit feltuningolva dekortapasszal.

Ezúton is köszönjük a lehetőséget, hogy kipróbálhattuk magunkat ebben a tárgykörben!

A halálközeli állapotból visszahozott bútorainkat és sok más egyebet majd a Gérbegurba Facebook oldalon találtok.

A brit zászló iránti rajongásomnak már hangot adtam egy korábbi posztban is, és végre lett egy új kategória a Boróka Otthonbolt webáruházban is, azaz itt.

És akkor most nézzük, hogy hogyan is készült az asztal!

színpróba.JPG

Próbálgattuk a színeket, mert a szükséges kék halványabb, a szükséges piros pedig sötétebb, mint a gyári keverés. Némi fehér és fekete festék is került a végleges verzióba.

unionjackméretes.png

A beméretezett rajz (arányait megtartva!!!) bármilyen más méretű bútorhoz is alkalmazható.

unionjackterv.JPG

Némi számolgatásra a mi esetünkben is szükség volt.

felszerkesztés.JPG

Ceruzával felszerkesztettük a vonalakat, és szükségesnek láttuk mindenhol megjelölni, hogy az adott sávban kék, avagy piros színt kell majd használnunk.

maszkolt.JPG

Maszkolószalaggal kitakartuk azokat a részeket, ahol a fehér marad a kívánatos szín.

pamacsolás.JPG

A festéket szivaccsal vittük fel a felületre, így sokkal könnyebb ezt az egyenetlen hatást produkálni, mint amikor ecsetet használ az ember.

készen2.JPG

Rövid száradási idő után le kell húzni a maszkolószalagot. Ez fontos, mert ha hagyjuk, hogy sokáig maradjon, még a végén felszedi az alatta lévő festékréteget, amit nagyon nem szeretnénk...

készen1.JPG

Tádáááám! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://borokaotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr404680254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása