Jön a tavasz! - Hangolódjunk zászlófüzérrel
2016. február 25. írta: BorókaOtthonbolt1

Jön a tavasz! - Hangolódjunk zászlófüzérrel

haloszoba.jpg

Ahogy közeledik a tavasz, egyre inkább vágyunk a szabadba, és arra az érzésre, amikor fejünket magasra emelve a napsugarak átmelengetnek és a nyíló virágok illata megcsapja az orrunkat.

A szabadság, a friss levegőn tartózkodás, a fák lombján átszűrődő napfény, a séták, a hintaágyban ringatózás, a kerthelyiségben limonádészürcsölés hangulata talán bátran mondhatom, hogy minden embernek kedves és tetsző dolog.

gyerekszoba.jpg

Nekem ehhez a leírt hangulathoz szakmámnál fogva kapcsolódik a stílusos dekoráció is, ami persze ízléstől, pénztárcától és igényektől függően meglehetősen sokféle lehet. Mutatok Nektek most egy nagyon egyszerű, de sokszor nem annyira magától értetődő eszközt, amely kiegészítőként és meghatározó elemként is szóba jöhet egy enteriőrben vagy akár a szabadban. Nem köthető alkalomhoz, de nekem valahogy mégis inkább a tavaszhoz és a nyárhoz kapcsolódik elsősorban a használata. Születésnapra, évfordulóra, esküvőre ugyanúgy alkalmazhatjuk, mint mondjuk a gyerekszoba, az étkező vagy a hálószoba hangulatának alakítására. Hogy mi ez az eszköz?

etkezo.jpg

Nem más, mint a zászlófüzér. Angolul bunting vagy bunting flag a neve annak a kisebb vagy nagyobb méretű, egyforma vagy egymástól nagyon is különböző színű és mintájú, háromszög formájú zászlócskákból álló, szalagra vagy zsinórra felfűzött, esetleg ferdepánttal egy egésszé varrt füzérnek, ami legtöbb esetben valemilyen textilből készül, de előfordulnak papír vagy vékonyabb műanyag kivitelű változatok is.

desszertasztal.jpg

A 'bunting' eredetileg az anyag neve volt, amiből az elsősorban a nemzetközi vizeken megforduló brit hajók felségjeleiként működő zászlókat készítették. Ez az anyag egy olyan speciális anyagösszetételből készült, hogy sokkal ellenállóbbnak bizonyult és ezáltal alkalmasabbá vált a feladatra, mint akármilyen más kombináció, amit addig kipróbáltak. Az egyik irányból csak gyapjú alapú szálakat használtak a szövéshez, ami megadta az anyagnak azt a tulajdonságát, hogy bármilyen szélben egyformán szépen hullámzott. Most lehet, hogy ezen mosolyogtok, de ez komoly szempont lehetett ezek szerint... Mármint a hullámzás szépsége. :)

eskuvo.jpg

A későbbiekben a zászlófüzérek használata átterjedt a szárazföldre is, és elsősorban a nemzeti lobogó színeit felsorakoztatva az ünnepek és a hétköznapok részévé vált először a Brit-szigeteken, majd Amerikában is. Napjainkra nem csak piros-fehér-kék kombinációk népszerűek.

lakokocsi.jpg

Hangulathoz, évszakhoz vagy az aktuális enteriőr már meglévő színeihez is készíthetünk vagy vásárolhatunk zászlófüzéreket, és nem csak angolszász nyelvterületen élőként, hanem a világ bármely részén. Ez az egyszerű, de annál hatásosabb dekorációs eszköz viszonylag kevés ráfordítással látványos eredményekkel jár, és személy szerint én nagyon szeretem alkalmazni a lakáson belül bármely helyiségbe, akár a falra akasztva vagy belógatva a térbe.

nyuszis.jpg

Egy textilből készült zászlófüzér praktikus is, mert bármikor kimoshatjuk és alkalmaktól vagy az évszakoktól függően változtathatjuk a felhasznált színeket és mintákat.

tengerparti.jpg

Mostantól egyre bővülő kínálatban a Boróka Otthonboltban is megtalálhatjátok a zászlófüzéreket, sőt egyedi megrendeléseket is teljesítünk hozott anyagból, hogy az elkészült zászlócskák a lehető legjobban illeszkedjenek a már meglévő tárgyakhoz és textilekhez.

borokabunting.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://borokaotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr428406626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása