Boltok és emberek - Bomo Art Budapest
2011. november 21. írta: BorókaOtthonbolt1

Boltok és emberek - Bomo Art Budapest

Először akkor magyarázom a címet... Ebben a rovatban olyan boltok és helyek szerepelnek majd, amelyekkel személyes kötődésem alakult ki az utóbbi évek során.

A tulajdonos személye és/vagy az üzlet hangulata, az üzleti és/vagy baráti kapcsolat jellege miatt, és mert hiszek azoknak az embereknek a munkájában, akik pénzt, energiát, időt nem sajnálva valósítják meg az álmaikat, mindannyiunk örömére.

Elsőként csodáljátok meg a Bomo Art kis boltját, amelyet Budapesten, az V. kerületben, a Régiposta utcában találhattok meg.

A férjem azt mondja rá, hogy állhatna akár az Abszol úton (Diagon Alley) is. Olyan, akár Czikornyai és Patza boltja, ahol Harry Potter beszerezte a tanszereit... Talán a filmes  díszlettervezők is Budapestre jöttek ihletért?

Aki teheti, mindenképp menjen el a Bomo Art üzletbe vagy december végéig a Vörösmarty térre, ahol szintén megcsodálhatja a remekbe szabott papírokat, képeslapokat és bőrkötéses könyveket.

Ha szerencséje van, találkozhat a bolt és a nagyszerű kézműves termékek szülőatyjával, aki féltő gondoskodással felügyeli a gyártási folyamatokat éppúgy, mint a vásárlókkal való találkozást.

A boltnak nemrég megújult a weboldala, ahol szintén elmerülhettek az időtlen értékek csodálatában. Én is ezt teszem rendszeresen, amikor papírokat vagy képeslapokat válogatok a boltunk számára.

Múlt század eleji hangulat ide vagy oda, haladni kell a korral, így a Bomo Artnak Facebook oldala is van ám!

Érdemes csatlakozni, mert néha egy picit bekukucskálhatunk a kulisszák mögé. Láthatunk nagy nyomdagép szörnyeket, amik kinézetüket meghazudtolva érzelmesen szépséges rózsás papírokat nyomtatnak vagy bekerülhetünk a bécsi karácsonyi vásár forgatagába is...

Amiről elsőre nem tudjátok, hogy micsoda: kicsi hengerek üveggolyóval: kaleidoszkópok, nagy talpas henger kerámia forgatógombbal: praxinoszkóp.

Azt hiszem még időben szóltam,hogy tudjatok mit írni a Jézuskának... ;)

A képeket a tulajdonos engedélyével a férjem készítette.

A bejegyzés trackback címe:

https://borokaotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr993402158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása