Boltok és emberek - Áfonyabolt
2014. május 26. írta: BorókaOtthonbolt1

Boltok és emberek - Áfonyabolt

A „boltolásban” az is a jó, hogy sok olyan emberrel ismerkedek meg a segítségével, akik a munkájuknál, hivatásuknál vagy éppen hobbijuknál fogva azonos értékek mentén próbálnak élni és „működni”,mint én.

Az ilyen ismerősök és barátok bemutatására indult a „Boltok és emberek” sorozat, melyben most a hazai piacon (szerintem) egyedülálló kezdeményezésként működő afonyabolt.hu oldalról és a mögötte álló vállalkozásról olvashattok.

1Kg_aszalt_tozegafonya.jpg

A cég fő terméke a Kanadából importált tőzegáfonya, amely egész szemes aszalvány formájában, valamint szörpként, lekvárként és többféle csokoládéval „házasítva” finom édességként is megtalálható a webáruházban, és a viszonteladók polcain.

A tőzegáfonya nem azonos a környező országokban is megtermő vörös áfonyával. Ez a növény Észak-Amerikában őshonos. Az első Amerikába érkező telepesek az indiánoktól kapták meg a tudást a jótékony hatásairól. Így az első hálaadásnapi pulykák mellé már oda is került a vacsoraasztalra a tőzegáfonyaszósz...

SAC_cranberry_product_range.jpg

Az afonyabolt.hu oldalon forgalmaznak tőzegáfonya aszalványt, amely attól különleges és egyedülálló, hogy egész szemes aszalvány. A nem felezett szemek az aszalás során nem száradnak ki, finom zamatosak, puhák maradnak.

Ezenkívül kapható még náluk tőzegáfonya lekvár és szörp, valamint vannak a kínálatban nagyon finom tőzegáfonyás kézműves csokoládék is.

SAC_chocolate_collection_800x600.jpg

Ami az indiánoknak a tőzegáfonya, az nekünk magyaroknak a csipkebogyó, a galagonya, a kökény, a som, a bodzabogyó, a bodzavirág, a hársfavirág. Ezeket a finomságokat nem lehet megvenni a zöldségesnél, ki kell menni értük az erdőbe, és ott kell begyűjteni őket. Az Áfonyaboltban ezekből a növényekből szörpöket és lekvárokat készítenek, és árusítanak. Elmondható róluk, hogy „ízig-vérig” kézműves termékek. Minden lekvár csak a feltüntetett gyümölcsöt tartalmazza, nem kerül bele sem sűrítmény, sem más gyümölcs.

afonyabolt.jpg

A lekvárok fogyaszthatóak kenyérrel, kaláccsal, de tölthetőek palacsintába, süteménybe, vagy akár 1 kanálkával elfogyasztva naponta garantált vitaminbombaként ható finomságként.

A szörpök között vannak igazi különlegességek is. Ilyen a fenyőrügy szörp, vagy a mennyei borsmenta, a hibiszkusz, a levendula, a vadárvácska vagy a zsálya. Nem kell tőlük megijedni, a gyerekek is nagyon szívesen megisszák ezeket, nagyon finomak, egyedi ízvilágot képviselnek.

afonyabolt1.jpg

...és egy jó hír a végére:

VELÜNK MOST NYERHETSZ EGY IGAZI FINOMSÁGOT!

10 szerencsés nyertesünk egy-egy 160 grammos aszalt tőzegáfonyát kap ajándékba. Aki a Boróka Otthonboltban veszi át a nyereményt, további meglepetésként egy lekvárt is magáénak tudhat.

afonyabolt2.jpg

A megfejtéseket az info@afonyabolt.hu e-mail címre várjuk, 2014. június 10. éjfélig. /Megjegyzés: A beküldők hozzájárulnak, hogy a játékot szervező Otthonbolt Kft. és Hypnos Kft. a továbbiakban értesítést küldjön a termékeiről a megadott e-mail címre, mely értesítésről a résztvevők természetesen bármikor le tudnak iratkozni./

Ha figyelmesen elolvastad a cikket, nem fog különösebb nehézséget okozni az alábbi kérdés megválaszolása. :)

Milyen tőzegáfonyás termékeket forgalmaz az afonyabolt.hu? Sorolj fel legalább hármat!

Sok szerencsét mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://borokaotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr626211049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása