Boltok és emberek - Provida Játék
2014. július 21. írta: BorókaOtthonbolt1

Boltok és emberek - Provida Játék

LJL_kep.jpg

A gyermeki fantázia végtelen. A szülők egyik legszebb feladata pedig az, hogy ezt a végtelen fantáziát hagyják működni, és irányultságát megfigyelve segítsék elő a gyermek tehetségének és képességeinek kibontakozását.

Hogyan tehetik ezt? Mesével és játékkal. Ez a két dolog szorosan össze is függ, hiszen a mesékben felbukkanó szereplők és történések részévé válnak a játéknak. A fantázia világában kalandozva a gyerekek újraélhetik a mesében elhangzottakat és saját ötleteikkel gazdagítva kiteljesíthetik, gondolataikkal kiszínezhetik a történeteket.

A játékok akkor mondhatóak jónak, ha folyamatos fejlődésre, „működésre” sarkallják a gyermeket, és használatuk során az élményen túl olyan tapasztalásokat szerezhetnek velük a kicsik, amelyek alapvetően meghatározzák készségeik és képességeik fejlődését, ezzel nemcsak az aktuális állapotuk kiegyensúlyozottságát elősegítve, hanem a későbbiekben az iskolai teljesítményükre is kihatva.

bolt1.jpg

Mindezeket végiggondolva jutottak arra az elhatározásra a Provida Játék tulajdonosai, hogy saját gyermekeiktől és az ő igényeiktől megihletve kreatív- és fejlesztőjátékok forgalmazásával és importjával szeretnének foglalkozni. A „forrás” kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy olyan játékokat kezdjenek forgalmazni, amelyeket még nem lehet megtalálni Magyarországon, előállításuk és az ahhoz felhasznált anyagok maximálisan környezettudatosak legyenek, és sokszínűségükkel lehetővé váljon, hogy kicsik és nagyok egyaránt megtalálják a kínálatban a koruknak, és fejlettségi szintjüknek megfelelő játékokat és eszközöket. Nagy tradíciókkal rendelkező és a modern design-t a formatervezésben bátran használó gyártókat egyaránt megtalálhatunk a repertoárban. A francia tárgykultúra és kifinomult ízlésvilág visszaköszön a játékok karakterén is, inspirálva ezzel az őket használó gyermekeket és felnőtteket.

bolt2.jpg

A Provida Játék kizárólagos forgalmazója 5 termékcsaládnak:

  • Mon Petit Art termékeknek, melyeket neves francia tervezők álmodnak meg, és a környezettudatosság elve alapján készítik őket. A Mon Petit Art játékok szórakoztató funkciójuk mellett segítenek a vizuális nevelésben is, a művészi játékok kreatívitásra, fantáziájuk használatára ösztönzik a gyerekeket.
  • Lilliputiens a csodák kis világa!  A belga cég minden játéka egy utazás a felfedezések világába.  A játékokban mindig felfedezhetünk egy kis extrát! Ezen kívül a Lilliputiens játékok a környezettudatosság jegyében készülnek: ÖKO-TEX® Standard 100 tanúsítvánnyal rendelkező textilekből. Különlegesen puha, színes, bájos, kicsiknek szánt, kreatív játékai  hipoallergének! A nagyobbaknak szánt különleges papír- és fajátékok alapanyagi FSC minősítéssel rendelkeznek.
  • A francia Vilac 1911 óta gyárt alapvetően fa játékokat kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt. A kis asztalosműhely első játékai fényes, színes felületükkel hívták fel magukra a figyelmet. Ez a hagyományőrzés azóta is nyomonkövethető a gyártó tevékenységében, de kínálata folyamatosan bővül beltéri és kültéri játékokkal egyaránt. A játékok tervezői a klasszikusabb stílustól a modern felfogásig alkotják meg a magas minőségű játékokat. Mélusine Allirol bájos figurái és Nathalie Lété szemet gyönyörködtető grafikái a család minden tagját elvarázsolják.
  • Les Jouets Libres lenyűgöző fa és papírjátékai egyszerűségükkel, modernitásukkal, humorukkal hívják fel magukra a figyelmet. Ez a különleges játékcsalád minden egyes darabja manufaktúrában, kézi készítéssel készül Franciaországban. A biopamut zsákocskákba mindenki kényelmesen magával viheti kedvencét, hiszen a "Les Jouets Libres" azaz "Szabad játékok" elv utal arra, hogy bárhova magunkkal vihetjük a játékot, ugyanakkor a szabályok is sok esetben szabadon alakíthatóak. A környezettudatos termékek másik érdekessége, hogy a gyerekek saját maguk készítik el, címkézik fel a játékokat, így még inkább magukénak érzik.
  • Az AladinE kreatív termékcsalád magas minősége miatt már a legkisebbeknek is adható. A kézműves játékokat soha nem lehet elég korán kezdeni, vallják a gyártó munkatársai, így már 18 hónapos kortól kínálnak, teljesen veszélytelen, mindenből kimosható babanyomdákat. A jumbó ceruzáktól a zsírkrétákig, csillogó filcektől, a metálfényű színesekig, nyomdák, gyurmák közül válogathatnak kisfiúk és kislányok, nagyfiúk és nagylányok.

bolt3.jpg

És hogy hol lehet kapni ezeket a szép, praktikus és kreatív játékokat? A Provida Játék webáruházában (link) és az Allee Bevásárlóközpont földszintjén, az aula részen található boltban.

...és egy jó hír a végére:

VELÜNK MOST MEGNYERHETED A KÉPEKEN SZEREPLŐ SZUPER TEXTILNYOMDÁK EGYIKÉT!

A megfejtéseket az info@providajatek.hu e-mail címre várjuk, 2014. augusztus 4-én éjfélig.

/Megjegyzés: A beküldők hozzájárulnak, hogy a játékot szervező Otthonbolt Kft. és Nilla 98 Kft. a továbbiakban értesítést küldjön a termékeiről a megadott e-mail címre, mely értesítésről a résztvevők természetesen bármikor le tudnak iratkozni./

Ha figyelmesen elolvastad a cikket, nem fog különösebb nehézséget okozni az alábbi kérdés megválaszolása.

Hányféle termékcsoport kizárólagos forgalmazója a Provida Játék?

Textilnyomda-New-York-Parizs-London_1_2412.extralarge.jpg

Textilnyomda-New-York-Parizs-London_2_2412.extralarge.jpg

Textilnyomda-Parizs-Barcelona_1_2538.extralarge.jpg

Textilnyomda-Parizs-Barcelona_2_2538.extralarge.jpg

Textilnyomda-Love_Chic_1_2348.extralarge.jpg

Textilnyomda-Love_Chic_2_2348.extralarge.jpg

Textilnyomda-Glam-Rock_1_2481.extralarge.jpg

Textilnyomda-ABC_1_2594.extralarge.jpg

Textilnyomda-ABC_2_2594.extralarge.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://borokaotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr906486987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása