Vendégcikk - Randevúzz a természettel!
2011. november 10. írta: BorókaOtthonbolt1

Vendégcikk - Randevúzz a természettel!

A mai bejegyzést Dienes Viktória, a Rendez-vous Nature francia bio- és natúr kozmetikum üzlet tulajdonosnője hozta nekünk, fogadjátok szeretettel!

A végén pedig játék is van ám, aki figyelmesen olvasott, nyerhet valami nagyon finomat és szépet... :)

 

„Az orvos kezel, a természet gyógyít.” Hát bizony, ez a lényeg. Édesanyám rongyosra beszélte a száját annak idején, hogy mi lenne, ha ahelyett, hogy két jelentéktelen köhintés után rögtön gyógyszert kérnék, inkább innék egy jó pohár – ritka pocsék – hagymateát... „Kivisz az mindent belőled!”- mondta.

Tulajdonképpen mindig meg is ittam, még ha förtelmes is volt az íze. :)

Ahogy cseperedtem, más házi, természetes praktikák kerültek elő: tinédzserkorom pattanásait az élesztős/paradicsomos pakolás tüntette el, érzékeny fejbőrömre anyukám csalánteát főzőtt, nyáron a strandon leégett vállamat tejföllel kente be. Ha nem fogadtam meg a „gyerekem, ne nyisd ki a klóros vízben a szemed” tanácsot, akkor este kamilla teás vattával borogatta, és ha még a fülem is megfájdult a sok „bomba - ugrástól”, akkor meleg sós batyukkal kúrálta ki a fájdalmat... Azaz idővel rá kellett jönnöm, hogy minden, ami hatásosnak bizonyult, az megvan a természetben, a kertünkben, a hűtőnkben...

Most, hogy felnőttem – legalábbis az évente egyszer tortára halmozott gyertyák gyarapodó száma ezt bizonyítja -, még mindig élénken élnek bennem ezen házi praktikák emlékei. Igyekszem mindenből minél természetesebb dolgot használni, fogyasztani. (Töredelmesen be kell valljam, azért a házi szerek kotyvasztására nincs sem időm, sem energiám, és ha megpróbáltam, akkor is többnyire csak rám romlottak...) A természetes életmódról azonban nem tettem le. Így vagyok a kozmetikumokkal is, mert sajnos néhány balul sikerült választás, majd ezek hatására nem egyszer hetekig tartó kezelések után rá kellett jöjjek, hogy a krémekből is megint csak az az igazi, ami mindenféle kemikáliáktól, szintetikus anyagoktól mentes, és minél természetesebb összetevőket tartalmaz. Legnagyobb előnye a natúr kozmetikumoknak, hogy mesterséges anyagokkal nem dúsítják őket, így nem okoznak allergiás reakciót, kipirosodást, viszketést, pattanásokat, sőt, nem fognak olyan méreganyagok beszívódni a bőrünkön keresztül, amiket a legkevésbé sem szeretnénk. (Elképesztő miket tesznek egyes kozmetikai cégek a termékeikbe, kőolajszármazéktól kezdve olyan szintetikus tartósítószerekig, amikre álmomban sem gondoltam...) Sajnos idővel a bőrünk is megsínyli ezeket a mérgeket, és később nagy valószínűséggel nem kívánatos válaszreakciókkal tiltakozik ezen szerek ellen. Hogy is szokták mondani? A természetet nem lehet a végtelenségig kihasználni. Ugyanez igaz a testünkre, bőrünkre, a hosszan tartó nem megfelelő bánásmódot szervezetünk sajnos megbosszulja.

Talán pont ezért szerettem bele egy francia natúr kozmetikum márkába a Casa Nature-be, vagy talán inkább az egész cég koncepciójába... „Mi és a természet...tulajdonképpen ez egy világraszóló szerelem köztünk.” – a Casa Nature megalkotója fogalmazott így magukról, és gyárukról, melyet feleségével hoztak létre. Ők ketten ennek a márkának a lelkei: tulajdonosok, kreatív felelősök, kivitelezők, és designerek egyben.

A kicsi gyár, ahol minden szappant, krémet, testápoló terméket kézzel készítenek, Franciaország legnagyobb egybefüggő erdős területén, Chalosse vidékén található. És talán nem mondok el titkot azzal sem, hogy minden kozmetikum a természetes alapanyag felhasználás jegyében készül. Olyan natúr alapanyagokat tartalmaznak a termékeik, mint az illatosításra szolgáló növényi illóolajak, a bőr táplálására pedig többek között shea vajat, aloe vera-t, kukoricát, rózsát, kamillát, körömvirágot használnak fel.

Persze nem lenne teljes a kép, ha ezt nem a megfelelő környezetvédelmi technológiával hoznák össze. Amennyire fontos a termékek „tisztasága”, olyannyira ügyelnek arra, hogy megakadályozzák a környezet szennyezését, víz újrahasznosító berendezést alkalmaznak, sem a talajt, sem a levegőt a gyártási technológia során nem szennyezik.

Olyannyira szívvel-lélekkel készítik ezeket az illatos, egyedi kozmetikumokat, hogy nem lehet őket nem szeretni... ( Legalábbis én nem tudom. :) )

És akkor a játék:

Megnyerheted a képen látható Casa Nature vadrózsa illatú tusfürdőt és testápolót a Rendez-vous Nature jóvoltából, és a rózsás Clayre&Eef kozmetikai táskát pedig a Boróka Otthonbolt jóvoltából.

Mit kell tenned?

1. Legyél követője a Rendez-Vous Nature Facebook oldalának és a Boróka Otthonblog Facebook oldalának.

2. Küldd el válaszodat az info@rendezvousnature.hu e-mail címre az alábbi kérdésre: Franciaország mely vidékén van a Casa Nature kozmetikumokat gyártó cég székhelye? (ha figyelmesen elolvastad a cikket, a válasz nem lesz nehéz :) )

3. Megköszönjük, ha megosztod a játék hírét a barátaiddal, nem csak szóban, hanem egy plusz nyereménytárggyal, amit a játékban résztvevők között szintén kisorsolunk, amint a Rendez-vous Nature követők száma eléri az 500 főt.

A megfejtés beküldésének határideje: 2011. november 16. szerda éjfél. Sorsolás másnap.

A bejegyzés trackback címe:

https://borokaotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr333367872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása