A hely, ahol biztosan nem lehet két lábbal a földön járni
2012. augusztus 06. írta: BorókaOtthonbolt1

A hely, ahol biztosan nem lehet két lábbal a földön járni

nagyház.jpg

Először is szeretném leszögezni, hogy mi nem a cikkben szereplő helyen voltunk nyaralni. Többek között azért sem, mert a családból 2 személy nem felel meg az „előírásoknak”… :)

Hogy miért nem, arról majd később. Vegyük sorra előbb, hogy vajon milyen kritériumok alapján választ az ember helyszínt és úticélt arra a rövidke pár napra vagy hétre, amit szabadságon tölt, legtöbbször nyáron.

Szempontok lehetnek például:

  • kényelem
  • magas színvonalú kiszolgálás
  • maximális kikapcsolódás lehetősége
  • napimádóknak a napsütés
  • vízpártiaknak a víz
  • természethívőknek érintetlen vidék
  • gasztrobubusoknak és gourmanóknak kiemelkedő színvonalú termő-, és vendéglátóhelyek
  • kultúrturistáknak a romok, múzeumok, emlékhelyek és középkori városkák együttese

Telhetetlenek persze a felsorolt nyolcat biztosan együtt is szeretnék, valamint azt, hogy velük legyen a kedvenc kispárnájuk, a komplett konyha- és fürdőszoba berendezés, és még ki tudja mi minden.

Vannak olyan pihenni vágyók is, akik a nyaralásuk alatt mindennél jobban szeretnének elszakadni a hétköznapoktól, és végre teljesen kikapcsolódni. (A magyar nyelv nagyon jól kifejezi ezt az állapotot, amit egyébként gépekre szoktunk alkalmazni: „ki-kap-csol-ni”…)

Ahol nincs tévé, nincs internet, nincs mobiltelefon, nincs semmi olyan készülék, ami vezetékes áramot igényel. Vannak viszont házak a fák tetején, jó levegő, csend, nappal csivitelő erdő, éjszaka hallgatag csillagok. Innen a név is (szerintem): ÖtégtájHiszen felfelé indulva juthatunk a legmesszebb a világban.

Hogy miről is beszélek? Jöjjenek a szövegelés helyett a képek.

...és ha valaki sok pénzzel rendelkezik, de tanácstalan, hogy mibe fektessen, hívja fel azonnal Pierre-t, aki a Lombfalu házait megálmodta, ugyanis befektetők kellenének a továbbfejlesztéshez… ;)

Képek és információk (például, hogy miért nem való a hely kisebb gyerekeknek) az Ötégtáj Lombfalu weboldalán találhatók. Jómagam is onnan vettem őket.

nagyház2.jpg

fészekház.jpg

Peleház.jpg

betyárház2.jpg

betyárház.jpg

erdészház.jpg

erdészház2.jpg

Tajmahal2.jpg

Tajmahal3.jpg

Taj-Mahal.jpg

Nem csalás, nem ámítás, az egyik ház teraszáról szép időben ellátni az Esztergomi Bazilikáig. Mennyei. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://borokaotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr914699224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása