Filmes enteriőrök - Dallas (tévésorozat)
2012. augusztus 30. írta: BorókaOtthonbolt1

Filmes enteriőrök - Dallas (tévésorozat)

southforkranch.jpg

Az apropó: újraindult a sorozat, Bobby és Jockey gyermekeinek intrikáival.

Lehet, hogy ezzel a cikkel most elveszítek majd pár olvasót… Főleg, ha kijelentem, hogy a Dallas tévésorozatot szerintem mindenki nézte anno. Valaki nyíltan, valaki titokban. De egyszerűen nem lehetett nem nézni, hiszen az illető úgy érezhette: kimarad valamiből.

A szereplők annyira távol álltak tőlünk, amennyire csak lehet. Sokan mégis (vagy pont ezért) nézték hétről hétre a képernyőre tapadva a kőgazdag olajmágnás családok kicsinyes problémáit, cselszövéseit, ballépéseit. Kinek Jockey szemétkedései jöttek be, kinek Bobby Ewing barátságos arcvonásai, valaki pedig az apró termetű Lucy fürdőruhás megjelenéseit várta minden részben.

Engem pedig „lenyűgözött” az amerikai házépítési hagyományok hely és térpazarló szemlélete, melynek remek iskolapéldáját láthatjuk a Ewing család többgenerációs házában.

A sorozat fő helyszíne a Southfork Ranch, és rajta elhelyezkedő (valószínűleg) könnyűszerkezetes ház, amelyhez csodás hátsóterasz, és „olimpiai méretű” úszómedence is tartozik. A ranch azóta is fő turistalátványossága a környéknek, valamint a valódi texasi olajvállalkozók csemetéinek felkapott esküvői helyszíne.

Jó fotókat nagyon nehéz fellelni a belső berendezésről, de azért álljon itt néhány. További képek pedig itt.

A hangolódás kedvéért pedig: Írjátok meg, hogy Nektek milyen emléketek van a Dallas sorozattal kapcsolatban, illetve szerintetek mennyiben volt hatással az életünkre!

Nekem két említeni valóm van:

1. Urbánus legenda, hogy voltak baráti társaságok, akik kötetlen bulihangulatban, együtt nézték a Dallast péntek esténként, és minden egyes alkalommal, amikor a filmben whisky-t ittak, ők is ittak egy pohárral. A legenda szerint a buli végére totálisan lerészegedtek. (Jockeynak ez is jobban ment, bár állítólag ő teát ivott…)

2. Szerintem az úgynevezett veszkó csizma hazai tündöklése nagyban volt köszönhető a jóképűnek mondott Bobby és a másik tehenész pasas (akinek nem ugrik be a neve…) állandó viseletének. :) (Tegye fel a kezét, akinek még mindig a szekrényében lapul 1 pár...!)

Ha ezt látta nap, mint nap Jockey a hálószobája ablakából, akkor nem is annyira irigyelni való. Kérdés: Vajon hány ember, hány napig festette fehérre a véget nem érő kerítést?

kilátás.jpg

A ház hátsó része a nagy terasszal, és egy kis részlet a medencéből. "Kedvenc" részlet: a sárga-fehér csíkos napellenzők

medencés.jpg

Nappali részlet antikolt falakkal, zongorával. "Kedvenc" részlet: a műkő kandalló

nappali2.jpg

Nappali más szögből. "Kedvenc" részlet: a kanapék alsó részén elhelyezett rojtok (?)

nappali1.jpg

Rossz minőségű kép az ebédlőről. "Kedvenc" részlet: az erőltetett zöldnövény dekoráció a vitrin tetején és benne(!)

ebédlő.jpg

Tágas konyha szigetes elrendezéssel. "Kedvenc" részlet: azok a furcsa rózsaszövet szerű valamik a karnison elhelyezve

konyha1.jpg

Még egy konyhai fotó. "Kedvenc" részlet: az életnagyságú kerámia kakas és tyúk párosa. Olyan szép színesek! :)

konyha.jpg

A csúnya, gonosz Jockey hálószobája. "Kedvenc" részlet: a sok drapéria

jockieszobája.jpg

Az aranyos, kedves Bobby hálószobája. "Kedvenc" részlet: az agancs applikáció az ágyvégen

bobbyszobája.jpg

Az apró és szexi Lucy hálószobája. "Kedvenc részlet": az üvegasztal a kő(szerű) nyulakkal

lucyhálója.jpg

Bónusz: Lucy pipereasztalkája. "Kedvenc részlet": a művirág koszorú

lucypipere.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://borokaotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr764740731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása