Fiókos kisszekrény felturbózva - csináld magad, mert megéri
2012. október 12. írta: BorókaOtthonbolt1

Fiókos kisszekrény felturbózva - csináld magad, mert megéri

Az ihlet egy olyan kis fiókos szekrényből származott, amit az egyik beszállítónk kínálatában találtam. Illetve egészen pontosan annyira felháborodtam az árán, hogy azt gondoltam: megnézem, hogy mennyiből lehet egy hasonlót kihozni, az alkotás örömét is megadva magunknak.

Kiindulási alap az Ikea-ban kapható Moppe nevű szekrényke (3490 Ft), aminek ugyan kettővel kevesebb fiókja van, de egyéb tulajdonságai miatt tökéletes hack alany.

kiskomód.jpg ikeamoppe.JPG

Elsőre megkértem Gábort, aki a Fatulipán Otthonműhely kreatív mindenese, hogy készítsen lábazatot és egy kis koronaléc szerűséget a szekrénykére, hogy egy kicsit elegánsabb legyen. (1000 Ft)

Ha van otthon egy jó dekopír fűrészünk, valamint faragasztónk és csiszolópapírunk, magunk is kivitelezhetjük ezt a munkafázist. Ebben az esetben csak a felhasznált lécek árával kell számolnunk.

DSC_0807.JPG

A szürkés színt egy szeszes fapác segítségével értük el, de még szebb eredményt kaphatunk, ha akrilfestéket viszünk fel a felületre, egy törlőkendő segítségével. Rékánál, a Budai Kreatívban 559 Ft-ért juthatunk hozzá egy 50 ml-es adaghoz. (A szürkén kívül a country kék és country zöld színek is csodásak.)

DSC_0817.JPG

A fiókokat egyszerűen beborítottuk egy szép mintájú papírral. A képeken látható típus a boltunkban kapható PosterMonky csomagolópapír, amiből egy 70x100 cm-es ív 400 Ft, de ez a mennyiség akár négy szekrényke fiók előlapjainak bevonásához is elegendő.

DSC_0818.JPG

A fiókoknak az eredetileg hátsó oldalán nincs kivágott rész, így ezt célszerű beragasztózni, és rásimítani a papírt. Egy 20 ml-es hobbiragasztó 290 Ft, ebből biztosan marad a következő szekrénykére is. (Ha ügyesen dolgozunk, úgy is ilyen karácsonyi ajándékot szeretne az összes családtagunk...)

DSC_0819.JPG

A papírt a széleken túl kell hajtani, és egyenesen levágni.

DSC_0820.JPG

A szekrénykét a végén érdemes lazúrral vagy matt lakkal (560 Ft) lekezelni, hogy a használat során rárakódott port később is könnyedén le tudjuk törölni róla.

DSC_0821.JPG

Fiókgombnak fából készült, szürkére festett, csavaros példányt választottunk, a saját kínálatunkból. A 4 db fiókgomb 1560 Ft-ba került.

DSC_0843.JPG

Mennyibe került?

- Moppe fiókos szekrény: 3490 Ft

- Kiegészítő famunka: 1000 Ft

- Akril festék: 559 Ft

- Csomagolópapír: 400 Ft

- Hobbiragasztó: 290 Ft

- Matt lakk: 560 Ft

- Fiókgombok (4 db): 1560 Ft

- Összesen: 7859 Ft

A bejegyzés trackback címe:

https://borokaotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr74833863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása