Filmes enteriőrök - Jóbarátok tévésorozat
2013. április 19. írta: BorókaOtthonbolt1

Filmes enteriőrök - Jóbarátok tévésorozat

kukucskálólyuk.jpg

A Jóbarátok (eredeti címén Friends) egy tíz éven keresztül (1994. szeptember 22-től 2004. május 6-ig) futó amerikai televíziós sorozat volt. A Warner Bros készítette az NBC tévéadó megrendelésére.

A sorozat 3 nő és 3 férfi mindennapi életét követi nyomon, ami persze nem kimondottan hétköznapi, hiszen a szereplők karaktere hihetetlen profizmussal úgy lett felépítve, hogy a tíz évadon keresztül se unjuk meg őket és a visszatérő motívumokon ugyanúgy tudjunk szórakozni, mint az egyszeri poénokon.

Az első epizód úgy kezdődik, hogy Rachel faképnél hagyja az esküvőn a vőlegényét, Barryt, és beköltözik gyermekkori barátnőjéhez, Monicához. A páros egy épületben lakik Chandlerrel és Joey-val. Összejárnak Monica bátyjával, Ross-szal, aki épp válni készül feleségétől (akiről kiderült, hogy leszbikus), és a „szabadszellemű” Phoebevel, Monica régi szobatársával.

A sorozat leginkább Monica, Chandler és Joey lakásában, illetve a földszinti kávézóban, a Central Perkben játszódik.

A nagyszerűen eltalált karakterek mellett meglehetősen jó munkát végeztek a díszletek és a lakások berendezésének megálmodói is. Az alábbi képeken jellemző részleteket láthattok a sorozatban szereplő lakásokból, illetve a kávéházból, valamint a végére beillesztettem néhány videót, amik pár percben azoknak is megmutatják a Jóbarátok sorozat lényegét, akik eddig még egy részt sem láttak belőle.

Remélem a sokadik filmes enteriőröket bemutató cikk után komoly esély mutatkozik arra, hogy hozzám hasonlóan Ti is úgy nézzetek filmeket, hogy a színészi játékon és az izgalmas cselekményen túl észreveszitek a "háttereket" is. ;)

InakiAlisteLizarralde.jpg

Joey és Monica lakása egymással szemben helyezkedik el. Az itt szereplő alaprajz eredetije Inaki Aliste Lizzaralde blogján található, több más filmes vonatkozású ház illetve lakás alaprajzával együtt.

mónikalakás1.jpg

Monica lakásának nappalija

mónikalakás2.jpg

Monica lakásának konyhája és étkezője

joeychandlerlakás.jpg

Joey és Chandler lakása. Erről a lakásról lehetetlen jó képet találni, annyira jellegtelen... Az egyetlen említésre méltó dolog benne a porcelán agár. :)

rosslakás.jpg

Ross lakása harmonikus föld színekkel, amolyan gyarmati stílusban. Egy paleontológus számra éppen jó.

phoeberoom.jpg

Phoebe lakása a csodás plüsskárpitos fotelekkel és a sellős üvegasztallal.

centralperktotal.jpg

A Central Perk kávézó a ház földszintjén. A szereplők törzshelye.

jóbarátok1.jpg

Itt valami jó dolog történt Monicával. De mi az a massza Joey kezein? :) Azt hiszem újra kell nézzem mind a 10 évadot...

Néhány kedvenc jelenetem:

A bejegyzés trackback címe:

https://borokaotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr935234173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása