A gonosz háza - Bates Motel
2013. november 13. írta: BorókaOtthonbolt1

A gonosz háza - Bates Motel

batesmotel10.jpg

Ebben az új sorozatban olyan házakat, épületeket mutatok majd nektek, amelyek „gonoszak”. Persze igazából sosem a házak a gonoszak vagy rosszak, hanem a benne lakó emberek teszik azzá „őket”. Vagy mégse? Talán lesznek majd kivételek...

Az első ház a sorozatban a híres Hitchcock film, a Psycho fő helyszíne, a Bates Motel, helyesebben a motelt üzemeltető Norman Bates háza.

A film szerint a motel egy elhagyatott autóút mellett található, valahol Phoenix közelében, Arizona államban. A valóságban azonban a Los Angeles-i Universal Studios területén építették fel, ma is bárki megnézheti, ugyanis a legendás házat a forgatás óta eredeti állapotában őrzik.

Az épület további érdekessége, hogy Hitchcock az eredeti méretekhez képest háromnegyedére kicsinyítette a falakat annak érdekében, hogy a főhőst, Norman Bates-t alakító Anthony Perkins alakja jobban érvényesüljön a távolabbi képeken.

A film csupa meglepő fordulattal szolgál, a korabeli vetítések alkalmával a nézőket a következő felirattal próbálták rávenni a „titoktartásra”:

„Alfred Hitchcock fordul kéréssel Önökhöz. Kérem, ne mondjanak túl sokat a barátaiknak a Psychoról. Elvégre Önök is azt szeretnék, ha az illető ugyanúgy félne, mint Önök. Legyenek olyan jók, ne mondjanak el semmit! Természetesen jogukban áll nyilatkozni a filmről, akár a hatása alá kerülni, ha a szívük ezt súgja. De kérem Önöket, ne árulják el a végét! Csak ezt tudom tanácsolni!”

A filmről én sem szeretnék részleteket elárulni, aki még nem látta, mindenképp nézze meg! :)

batesmotel1.jpg

batesmotel5.jpg

batesmotel8.jpg

batesmotel2.jpg

batesmotel3.jpg

batesmotel7.jpg

batesmotel4.jpg

batesmotel9.jpg

batesmotel11.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://borokaotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr695612244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása