Mi is az a lakberendezés? – II. rész
2014. október 13. írta: BorókaOtthonbolt1

Mi is az a lakberendezés? – II. rész

losztérbeli.jpg

Cikksorozatom első részében körbejártuk, hogy milyen a jó lakberendező, és hogy mi mindent kell tudnia. :)

Ebben a részben arról lesz szó, hogy milyen kritériumok alapján válasszunk lakberendezőt, és miként készüljünk a vele való találkozásra.

Említettem, hogy a lakberendezővel létesülő "viszony" egy meglehetősen bizalmi kapcsolat kell hogy legyen, hiszen otthonunk megfelelő kialakítását csak egy olyan személy tudja igényeink szerint megoldani, aki a lehető legközelebbről ismeri napi rutinjainkat, hobbijainkat, alvási és étkezési szokásainkat, kedvenc színeinket, és minden olyan részletet, amely később – a lakberendezési folyamatban – komoly értelmet nyerhet.

alaprajz.jpg

A választásról

Tudnunk kell, hogy a lakberendező - bármennyire is igyekszik – nem fog tudni kibújni a bőréből. Hiába van baráti ajánlás hozzá, és láttuk a megvalósult munkáit számtalan lakberendezési magazinban, ha egyszer nem tudunk azonosulni a stílusjegyeivel, akkor nem ő a mi emberünk.

Szánjunk időt a megfelelő ember megtalálására, hívjuk segítségül az interneten fellelhető adatbázisok egyikét, vagy akár mindegyikét. (például: http://lakberendezo.lap.hu/)

alaprajz1.jpg

Az első találkozás

Ez általában meghatározza a későbbi együttműködés minőségét. A folyamat végeredménye életre szóló, így fontos, hogy ne vegyük félvállról. Szánjunk rá elegendő időt, és teremtsünk nyugodt körülményeket.

Kutyafuttában nem lehet a leendő jó minőségű, és igényeinknek mindenben megfelelő életterünkről dönteni.

Az esetek nagy részében a lakberendezőnek a már meglévő körülményekhez kell alkalmazkodni, a munkájával akkor kapcsolódik be a folyamatba, amikor már állnak a falak és/vagy helyükre kerültek a burkolatok is.

Remélhetőleg ilyenkor sincs nagy gond, hiszen ma már egyre többen tudatos munkával és nagy körültekintéssel látnak hozzá otthonuk kialakításához. Mégis az elért eredmény sokkal hatásosabb, ha már a kezdetek kezdetén megkeressük a szakembert és tanácsot kérünk tőle.

Szükségünk lesz az átalakítandó/berendezendő lakás vagy ház alaprajzára. Ha ilyen nincs a birtokunkban, akkor a lakberendező a helyszínen leméri a szükséges méreteket, és ezek alapján elkészíti az alaprajzot.

földespiroska.jpg

Itt jön el máris az a pont, amikor át kell gondolnunk, hogy milyen szempontok, igények és lehetőségek mentén induljon el a folyamat, amit lakberendezésnek hívunk.

Cikkünk harmadik részében ezeket a szempontokat és a lakberendező munkájának részleteit elemezzük.

térkultúraalaprajz.jpg

Képek forrása: lakbermagazin.hu, terkultura.com, foldespiroska.hu, belsoepiteszeti-megoldasok.hu, lakberendezok.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://borokaotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr616787403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása