Mi is az a lakberendezés? – I. rész
2014. augusztus 21. írta: BorókaOtthonbolt1

Mi is az a lakberendezés? – I. rész

türkiz.jpg

Arra gondoltam, hogy mielőtt egy-egy konkrét problémát körbejárunk, foglaljuk össze, hogy mennyi feladat és megválaszolandó kérdés vár egy lakberendezőre és a megrendelőre, amikor közösen úgy döntenek, hogy belevágnak egy lakás, egy ház, egy nyaraló, egy terasz vagy bármilyen élettér kialakításába, átalakításába vagy feljavításába.

A lakberendezés egy komplex munkafolyamat, mind a feladatokra, mind az azokat elvégző szakemberek összetételére értve. A végeredmény csak akkor tekinthető minden szempontból jónak, ha a megrendelő, a lakberendező és a kivitelező szakemberek folyamatos együttműködése és összedolgozása hozza azt létre, legjobb esetben mindenki megelégedésére.

Hogyan tudunk a sorozatban épített lakásokból az adott személy és/vagy család személyes igényeinek és ízlésének megfelelő, jól használható élettereket alkotni? Erre a kérdésre ad választ egy jó lakberendező. Ő az, aki nem jön zavarba az egyedi és egyéni megoldásoktól, remekül eligazodik a különböző stílusok kavalkádjában, jó rajzkészséggel és térlátással rendelkezik, de még fontosabb tulajdonsága az átlagon felüli beleérző képesség, melynek segítségével a megrendelővel és életvitelével gondolatban azonosulva hamar rátalál a legmegfelelőbb megoldásokra.

A lakberendezés tehát semmilyen esetben sem szólhat a lakberendező saját vágyainak, elképzeléseinek megvalósításáról, hanem csakis a megrendelő kívánságainak célszerű, praktikus és igényeihez mért megtervezését és kivitelezését jelentheti.

A megrendelő számára a megfelelő lakberendező kiválasztása hasonlítható ahhoz az orvos-beteg viszonyhoz, ahol bár az eredményesség nem mérhető emberéletekben, de a bizalom kölcsönös megléte elengedhetetlen feltétele a jó végeredménynek.

A cikksorozat második részében arról lesz szó, hogy hogyan készüljünk fel az első találkozásra… ;)

 

kockásfotel.jpgsokfiókoskomód.jpg

 

aulaszerű.jpg

ablakfülke.jpg

tányéros.jpg

nappaliháló.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://borokaotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr536623459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása